Wounch DNA

Wounch is straattaal en staat voor ‘Why don’t you?’. Wounch in Lansingerland is een verzamelplaats voor, van en door kleine zelfstandige ondernemers. Het is een inspirerende broedplaats die – door er te verblijven, elkaar te ontmoeten en te verbinden – energie en werk oplevert.

Why don’t you?

Met Wounch stappen we uit de rij van datgene wat we al jaren doen. Uitstappen is moeilijk en uitdagend. Het roept ook weerstand op. Meer van hetzelfde is geen antwoord op de economische en maatschappelijke vraagstukken die onze toekomst gaan bepalen. In de wereld in transitie vormen wij een kleine steen in de vijver: nummer één verbindt nummer twee, nummer drie, nummer vier, nummer vijf … Zo creëren wij een nieuwe orde van waardevolle ondernemers: ‘kantelaars’ en ‘omdenkers’.

 Why don’t you?

 Wounch is niet de ‘zoveelste’ kantoorfaciliteit. Je voelt je er thuis of niet. Jouw identiteit ontleen je aan de overeenkomsten, maar ook de verschillen met anderen.

Wounch staat voor ontdekken, creëren, leren en inspireren. Bij Wounch gebruikers draait het ook om prestaties en zakelijke resultaten, maar wel met de menselijke maat en het oog op duurzaamheid. Je staat zelf aan het roer, neemt verantwoordelijkheid en blijft in beweging. Groei kan alleen dankzij de aandacht voor en samenwerking met anderen. Samen geef je vorm en inhoud aan Wounch. Verandering is de enige constante. In Wounch kun je vinden wat je zoekt. Je overtuigt jezelf.

 Why don’t you?

 Als jij deze waarden herkent en deelt, ben je meer dan welkom.

Om onze identiteit te borgen en het verblijf in Wounch voor iedereen prettig te houden, hebben we ook regels en afspraken. Die maken we met elkaar en voor elkaar. De regel ‘Omdat dat nou eenmaal zo is’ kennen wij niet.

Regel 1: Bedenk in alles wat je doet, wat voor effect dat heeft voor de ander?

Regel 2: Verplaats je in de ander en stel je de vraag: Hoe zou jij het vinden?

Regel 3: Herhaal regel 1.